Frågor och svar

Vanliga Frågor

Fönsterputs & Hemstädning

Plocka undan saker som kan störa åtkomligheten. Har du svårt med det hjälper jag såklart och fixar det åt dig

Vi vet att din tid är värdefull. Därför är vi noga med att alltid hålla tiden

Ja, vi har med oss allt som behövs. Du behöver bara se till att fönstren går att komma åt.

 • För att garantera prisvärd kvalitet föredrar vi att ge ett individuellt beräknad fastpris. För att uppskatta på ett ungefär kan du räkna med ca.30kr/ruta* vanlig stora fönster och  45kr/ruta* balkong/altanfönster.

* Båda sidor, efter RUT-avdraget inkl. moms.

Vårt mål att alltid lämna platsen rent, därför tar vi av oss skorna när vi kommer in och ser alltid till att städa efter oss. Vi lämnar platsen som den var med undantag för skinande rena fönster.

Ja, såväl vår verksamhet samt personalen är försäkrad.

I fönsterputsen ingår rengöring av ut- och insidan av fönstret, förutom om något annat är avtalat. Fönsterbräde och bläcket med, eftersom det är helhetsintrycket som räknas. Har du svårt att plocka bort blommor från fönsterrutan hjälper vi även med det. Önskar du att vi tar något mer när vi putsar? Säg bara till…

Hur ofta du behöver putsa fönster beror på hur hårt utsatta dina fönster är. Ligger din bostad nära en mycket trafikerad gata, eller blåser det mycket, brukar fönsterrutorna blir snabbare smutsiga. De flesta anlitar en oss mellan två – fyra gånger om året.

Kontakta oss gärna så får ni mer information.

Vi putsar fönster även vid lätt till medelstark regn. De blänker så fint när solen kommer fram sen.

Skulle det blåsa och regna mycket hör vi av oss och bokar om tiden för fönsterputsen.

Ja, vi putsar dina fönsterrutor även om det blir minusgrader. Blir det ändå för kyligt för oss härdade fönsterputsare bokar vi om tiden, helt enkelt.

Vill du bara en utvändigt fönsterputs behöver du inte vara hemma. Om du önskar att vi putsar in- och utsidan av fönsterrutan är det fördelaktigt om du kan vara hemma. Har du dock svårt att vara hemma när vi kommer och putsar dina fönster hittar vi en gemensam lösning. 

Blir du inte nöjd med fönsterputsen, hör av dig snälla så fort så möjligt. Vår målsättning är att erbjuda prisvärd fönsterputs till dig och strävar konstant att bli bättre.

Därför uppskattar vi när du kontaktar oss och berättar vad vi kan göra bättre. Eftersom vi har nöjdhetsgarantin kommer vi lösa detta.

Fönsterputs kostar per timme ca.320kr – 490kr efter RUT-avdraget. Det som avgör slutgiltiga priset är vart fönsterputsen ligger, hur fönsterrutorna är (med spröjs eller utan, 2 eller 4 sidiga, lättillgängliga mm. 

Därför föredrar jag ett fast pris, så vet du och jag vad det kommer kosta, oavsett hur lång det kommer ta för mig.

Priset för fönsterputs är ca.35kr / ruta* för vanligt stora fönster. Priset för altan- och balkongfönster ca.55kr / ruta balkong/altanfönster. Båda prisexempel inbegriper tvätt av båda sidor av rutan och efter RUT-avdraget (inkl. moms). 

För att garantera prisvärd kvalitet föredrar vi att ge ett individuellt beräknad fastpris, som brukar vara billigare. Prisexempel här finns för att hjälpa dig så du har en uppskattning vad det skulle kosta.

Josefs fönsterputs erbjuder professionell fönsterputsning till ett fantastiskt bra pris!

Att putsa fönster kan ta olika lång tid, beroende hur fönsterrutan är placerad, och hur åtkomlig den är. För att få en exaktare prisförslag, kontakta oss gärna.

När vi har vägarna förbi kan vi ta en titt på dina fönsterrutor och ge dig ett ungefärligt pris.

Kontakta oss gärna så kommer vi överens om tid.

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet.

Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet. 

Vi är verksamma i Halland, på följande platser:

HalmstadLaholmBåstadSteningeGetingeHaverdalHarplingeKvibille, Slättåkra, Nissaström, Gullbrandstorp, Holm, ÅledOskarströmTylösand, Skedala, Simlångsdalen, Trönninge, Tönnersjö, Eldsberga, Veinge, Mellbystrand, Skummeslövsstrand

Mattvätt & Möbeltvätt

 • Plocka gärna undan föremål på Mattan och gör den lättåtkomlig.
 • Flytta fram soffan och plocka bort lampor och andra föremål bredvid och framför.

Låt möbeln och mattan att torka helt, lägg eller ställ inget på den i en dygn eller tills mattan/möbeln har torkat helt, annars finns det risk  för mögelbildning.

MATTVÄTT kostar mellan 79kr-139kr/m², mycket beror på hur stora ytor det är samt vilken typ av matta.

MÖBELTVÄTT kostar för en fåtölj ca.750kr  för en soffa 2-sits ca.950kr. Har du fler saker som ska tvättas erbjuder vi ett individuellt pris!

Tyvärr godkänner Skatteverket inte längre RUT-avdrag för möbeltvätt och mattvätt!

 • odörborttagning
 • Fläckborttagning
 • Luftkvaliteten förbättras
 • Renare och fräschare möbel och matta

Tveka inte att höra av dig, vi vill ha dig kvar som kund och strävar konstant att bli bättre. Därför uppskattar vi när du kontaktar oss och berättar vad vi kan göra bättre. Eftersom vi har nöjdhetsgarantin kommer vi lösa detta.

Kontorsstädning

För att vi ska kunna städa på bästa möjliga sätt, är det bra om det är så mycket fria ytor som möjligt. Plocka undan saker som kan störa åtkomligheten.

Vi vet att din tid är värdefull. Därför är vi noga med att alltid hålla tiden

 Ja, vi har med oss allt som behövs. Du behöver bara se till att fönstren går att komma åt.

Ja, vi har ID06-legitimation, enligt standard som gäller för byggarbetsplatser

Kontorsstädning och Fönsterputs i Halmstad och Laholm

JOSEFS FÖNSTERPUTS - PRISVÄRD KVALITET

Därför ska ni välja oss:
 • Håller det vi lovar
 • Noggrann Fönsterputs
 • Lämnar rent efter oss
 • Många års erfarenhet
 • Serviceinriktad
 • Håller tiden
 • Nöjdhetsgaranti
 • Miljöbil
 • Lokalt företag
 • Försäkrade

 Fönsterputs nära dig i Halmstad, Laholm, Båstad och allt omkring!

Bra att veta innan besöket

*Har du inte möjlighet hjälper vi dig gärna med detta.

Fönsterputsning i Halmstad och Laholm

Vilka regler gäller för RUT-avdrag?

Rut-avdraget gäller för hushållsnära tjänster som utförs hemma hos dig, eller i din sommarstuga eller liknande. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs.

I RUT-avdraget ingår fönsterputsning och städning och därför betalar du bara halva arbetskostnaden när vi kommer hem till dig för att tvätta fönster eller städa.

Du behöver inte göra någonting, förutom att betala mindre. Vi sköter all administration hos Skatteverket och gör avdraget direkt från fakturan. När du anlitar oss för fönsterputsning eller städning i Halmstad kan du koppla av. Vi tar hand om pappersarbetet. Önskar du veta mer? 

Hur mycket RUT-avdrag får jag?

Du kan få högst 75 000 kronor per år i rotavdrag och rutavdrag. Av den summan får högst 50 000 kronor vara rotavdrag. Om du redan har utnyttjat hela eller delar av ditt rutavdrag, kan vi ansöka om utbetalning för någon annan i hushållet som också uppfyller kraven för rutavdrag.

Om du kan ta del av rutavdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort. Använd gärna tjänsten Räkna ut skatt för att göra en preliminär beräkning av hur mycket skattereduktion du kan få. Det är särskilt viktigt om du använder både rotavdrag och rutavdrag och skattereduktion för grön teknik under samma år.

Fler frågor?

Läs vår Frågor och svar eller kontakta oss!

Kontorsstädning i Halmstad och Laholm

Nöjdhetsgaranti

När du anlitar oss för fönsterputsning i Halmstad ska du känna dig trygg med att du får ett kvalitetsjobb, till ett bra pris. Prisvärd kvalitet, helt enkelt. Nöjda kunder är vad vi lever av och det som har gjort att vi kunnat fortsätta att växa. Vi kan putsa fönster och göra rent, helt enkelt.

Det är därför vi erbjuder nöjd kund-garanti. Är du inte nöjd är vi inte heller nöjda och kommer att anstränga oss till det yttersta för att rätta till det som blivit fel. Klarar vi i slutändan inte av att göra dig till en nöjd kund behöver du inte betala. Det garanterar vi.

Fönsterputsning i Halmstad och Laholm och Båstad

Om företaget

Resan börjar 2011 i Halmstad. Jag, Josef startade  eget och började putsa fönster vid sidan om mitt jobb som resurspedagog i skolan. Några få nöjda kunder rekommenderade mig till deras bekanta och vänner. Med tiden blev det fler och fler.  

Med tiden blev jag allt skickligare även att putsa inglasade balkonger och balkongräcken.

Under de senaste åren kunde jag även samarbeta med andra företag i Halmstad inom fönsterputsning, matt och möbeltvätt med utmärkt resultat.

Denna resa gjorde att jag idag tryggt och kompetent kan erbjuda Fönsterputs, Kontorsstädning och Hemstädning i Halmstad med omnejd.

 

Här finns vi!

Halmstad, Laholm, Båstad, Steninge, Getinge, Haverdal, Harplinge, Kvibille, Slättåkra, Nissaström, Gullbrandstorp, Holm, Åled, Oskarström, Tylösand, Skedala, Simlångsdalen, Trönninge, Tönnersjö, Eldsberga, Veinge, Mellbystrand, Skummeslövsstrand